Η μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου χορού και άλλων τεχνών DameBlanche ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2002. Στόχος της είναι η έρευνα πάνω στις παραστατικές και εικαστικές τέχνες, η ενοποιημένη χρήση των εκφραστικών μέσων, η καλλιτεχνική συνύπαρξη νέων τεχνολογιών και ανθρώπινου στοιχείου.

Για τα μέλη της, που έχουν χαράξει ο καθένας την προσωπική του πορεία στην τέχνη, η DameBlanche είναι η έκφραση της ανάγκης να συμπράξουν για να συνεχίσουν. Δίνοντάς τους “carte blanche” τους αφήνει να πλανηθούν στους δρόμους των αναζητήσεων και των προβληματισμών που έχει η ζωή, οι σχέσεις των ανθρώπων, ο κόσμος.

Η DameBlanche αποκρυσταλλώνει στους στόχους της τη διαμορφωμένη μέσα από χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και έρευνας αισθητική της Χρύσας Καψούλη, καλλιτεχνικής διευθύντριας της εταιρείας.

Η DameBlanche αποτελεί τη συνάντηση προσώπων συγγενών ως προς τις δεξιότητες, το κύρος, τα οράματα και το βλέμμα στην μακριά διαδρομή τους στην ελληνική πραγματικότητα και τέχνη, που ισχυροποιούν με αυτό τον τρόπο τη βούλησή τους για ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Δείτε επίσης ποιοι είναι οι άνθρωποι της DameBlanche, όπως επίσης και από που προέρχεται η ονομασία της DameBlanche.