Η Αφροδίτη στον Άδη
(Aphrodite Project)

Στο θεατρικό έργο «Ο Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλλιαμς, η Αφροδίτη είναι ο έρωτας με γυναικείο φύλο. Αλλά οι Αφροδίτες του, είναι σαν αυτή της Μήλου: έχουν κομμένα χέρια… Οι ηρωίδες του βασανίζονται από τον έρωτα: Ζουν σε έναν κόσμο όπου ο έρωτας είναι υπό διωγμόν. Μέσω των γυναικείων προσωπικοτήτων στα έργα του, ο Αμερικανός συγγραφέας μίλησε για την Αφροδίτη με τον πιο απόλυτο και ευκρινή τρόπο. Οι δικές του Αφροδίτες είναι καιόμενες βάτοι.

«Πώς να μιλήσεις με δυο γλώσσες στο στόμα σου…»,
Τένεσι Ουίλλιαμς (Ο Ορφέας στον Άδη)

Σχετικά με το Aphrodite Project

Το ART / EUROPEAN ANIMATION CENTER και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνδιοργανώνουν το project «ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί» στο Λουτρό των Αέρηδων, παράρτημα του Μ.Ε.Λ.Τ., στην Πλάκα, Αθήνα, από 12 Δεκεμβρίου 2012 έως 30 Απριλίου 2013, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία, για το Β’ Εξάμηνο του 2012.
Περισσότεροι από 50 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με αφορμή τον μύθο της θεάς Αφροδίτης, προσεγγίζουν την περιπέτεια του ανθρώπινου σώματος, ως πάσχον ιστορικό υποκείμενο, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της τέχνης τους: λόγο, χρωστήρα, σμίλη, pixel, νότες.


Η Αφροδίτη στον Άδη [Μια performance στο ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ]

Ιδέα/Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη

Θεατρολόγος/Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά

Μουσική Επιμέλεια: Τσιμάρας Τζανάτος

Ερμηνευτές: Σπύρος Βαρέλης, Μαρία Φρουδαράκη, Μαρία Ριζιώτη, Έλενα Κανίδου

Τραγούδι: Χριστίνα Ασημακοπούλου

Χορός: Δήμητρα Χαραλάμπους

Φιλική Συμμετοχή: Michele Valley

Τσέλο: Αλέξανδρος Γκόνης

 30 Μαρτίου 2013: ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ, Κυρρήστου 8, Πλάκα, Aphrodite Project, «ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί»