Μια άρια για τον Έρωτα…

“Αν η Βίβλος είναι το Ευαγγέλιο του Θεού, ο «Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας»  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Ευαγγέλιο του Ανθρώπου.”

Στο πλαίσιο του Pocket Festival στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 8:30μμ, η Χρύσα Καψούλη παρουσιάζει τον Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη, μια spoken-word performance πάνω σε ένα μονόπρακτο βαθιά ανθρώπινο που ανατρέπει το μύθο της Κασσάνδρας, ταξιδεύοντας το πρόσωπό της στο σήμερα. Μαζί της στη σκηνή η Nalyssa Green, που παίζει μουσική ζωντανά αυτοσχεδιάζοντας σε πλήρη αλληλεπίδραση με το κείμενο.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην 3η Συνάντηση Νέων Δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της XIV ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ στο Υπαίθριο Θέατρο (2η Σκηνή) στους Δελφούς (10/7/2009) και στη συνέχεια στα 44α Δημήτρια Θεσσαλονίκης (16-18/10/2009), στη Βιβλιοθήκη Μίνου Βολανάκη (28/3 -12/4/2014), και στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (7/2 – 5/4/2015).

Συντελεστές:

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Χρύσα Καψούλη
Μουσικός Αυτοσχεδιασμός επί σκηνής: Nalyssa Green
Κοστούμι-Visual Design: Αντώνης Βολανάκης
Βίντεο: Μύρνα Τσάπα
Θεατρολόγος-Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας
Παραγωγή: DameBlanche

 

INFO:

Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη

Πολυχώρος των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 8:30μμ

Γενική Είσοδος στο Φεστιβάλ: 5 ευρώ

 

Φωτογραφίες από την παράσταση της “Κασσάνδρας” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Αλεξάκης

 

You may also like

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.