ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2016

Από 26 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου 2016

Για 8η χρονιά φέτος, μετά την επιτυχία των συμμετεχόντων τα προηγούμενα χρόνια (με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής στις σχολές) η Χρύσα Καψούλη, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, η Ζωή Μαντά και ο Λευτέρης Παπακώστας διοργανώνουν το εντατικό σεμινάριο προετοιμασίας για την εισαγωγή στο Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, και τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις δραματικές σχολές, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο σεμινάριο εφαρμόζονται οι απαραίτητες υποκριτικές, τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που χρειάζεται ο κάθε ενδιαφερόμενος προκειμένου να προετοιμαστεί ολοκληρωμένα για τις απαιτήσεις των ανάλογων ιδρυμάτων. Οι καθηγητές μαζί με τους υποψήφιους θα επιλέξουν τα κατάλληλα κομμάτια υποκριτικής, κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και θέματα αυτοσχεδιασμών σε πραγματικές συνθήκες σκηνής.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ:

– ΧΡΥΣΑ ΚΑΨΟΥΛΗ (ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΛΟΓΟΥ)

– ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ (ANΑΛΥΣΗ ΡΟΛΟΥ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

– ΖΩΗ ΜΑΝΤΑ (ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ (ΚΙΝΗΣΗ & ΛΟΓΟΣ)

 

Info:

Ημερομηνία: 26 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 10:30-15:30

Χώρος: Acting Anatomy Studio, Κοδράτου 21, 4ος όροφος, πλατεία Καραϊσκάκη, μετρό στάση Μεταξουργείο.

 

Πληροφορίες: τηλ. 210 2232213 και 6977 426273 (από 10 π.μ.- 4 μ.μ.)

στο director@dameblanche.gr

και επίσης στο twitter @dameblanchegr

 

Δίδακτρα: 350 ευρώ

Σύνολο ωρών: 75 ώρες

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Εγγραφή – καταχώρηση θέσης μέχρι Παρασκευή 12 Αυγούστου (50 ευρώ).

Διοργάνωση: Εταιρεία Θεάτρου και Χορού και Άλλων Τεχνών DameBlanche

 

Χρύσα Καψούλη

Σκηνοθέτης, ηθοποιός

Chryssa-KapsouliΕίναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε σπουδές θεάτρου, φωνής και κίνησης στην Freie Universitát του Βερολίνου. Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1982. Μετά από πρόσκληση του Μ. Βολανάκη (1987) ξεκινάει συνεργασία με το ΚΘΒΕ. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ανδρέα Βουτσινά, Γιάννη Ρήγα, Βασίλη Παπαβασιλείου, Εύρη Γαβριηλίδη, Νίκο Χουρμουζιάδη, Σωτήρη Χατζάκη κ.α. Έπαιξε ρόλους όπως Λούλου (Βέντεκιντ), Οφηλία-Ηλέκτρα (Χαίνερ Μύλλερ), Ίριδα (Αριστοφάνη), Ανίνα (Γκολντόνι), Ορλάντο (Σαίξπηρ), Ξενοδόχα (Κούντερα), Κόμισσα Ελένα (Φον Κλάιστ) καθώς και χορογράφος στις Τρωάδες του Ανδρέα Βουτσινά. Το 1998 δημιουργεί την εταιρεία θεάτρου – χορού DameBlanche. Σκηνοθετεί και παίζει: Υλικό Μήδεια (Χάινερ Μύλλερ), η Γυναίκα της Ζάκυθος (Διονύσιου Σολωμού), Λόλα Βάλλερυ Στάιν (Μαργκερίτ Ντυράς), Ονείρου Οδύσσεια (Άκη Δήμου, Έλενας Πέγκα, κ.ά.), Οι Γάτες έχουν Επτά Ζωές (Τζένυ Έρπενμπεκ), Οδυσσέας – Ιθάκη – Όμηρος (Δημήτρη Δημητριάδη), Ιουδίθ (Χάουαρντ Μπάρκερ) και Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας (Δ. Δημητριάδη) με το οποίο συμμετείχε στην ΧIV Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών, (Ιούλιος 2009) και στα 44α Δημήτρια (Θεσσαλονίκη 2009). Τον Νοέμβριο του 2010 παρουσίασε την Ιουδίθ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του τριπτύχου Παράσταση-Συζήτηση-Έκθεση: Συνομιλώντας με τον Barker. Την περίοδο 2011- 2012 παρουσιάζει την παράσταση Lulu Α’ και Β’ Σχεδίασμα (Φρανκ Βεντεκιντ) στο Booze Cooperativa και Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τη θεατρική περίοδο 2012-2013 παρουσίασε τον Επισκέπτη (Τ. Ουίλλιαμς), την Αφροδίτη στον Άδη (Θέατρο στο Λουτρό των Αέρηδων) και Το Δέντρο της Μαρίας Λαϊνά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (‘Αναγνώσεις’ της Σίσσυ Παπαθανασίου). Την Θεατρική περίοδο 2013-2014 παρουσίασε Το Δέντρο στο Θέατρο Σημείο, Τον Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας – Spoken Word Performance του Δημήτρη Δημητριάδη στην Βιβλιοθήκη Μίνου Βολανάκη, το έργο της Νίνας Ράπη Αγάπη ρε στα πλαίσια του Queer Festival του θεάτρου Εμπρός, τους Μικρούς Μάρτυρες (αποτέλεσμα 3μηνου θεατρικού σεμιναρίου) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Μια χειρονομία και το φίλημά της της Άννας Καραμπά στην πλατφόρμα αναγνώσεων σύγχρονων έργων στο Βυρσοδεψείο. Το φθινόπωρο του 2104 και 2015 παρουσίασε τις Άγριες Νότες στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου στο Αγγέλων Βήμα, Τον Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας – Γ’ Σχεδίασμα (Φεβρουάριος 2015) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, και το Κ – Μια αλληγορία για τον Κ.όσμο του Τσιμάρα Τζανάτου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (12 Ιουνίου 2015).

Η εταιρεία DameBlanche επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2006. Συνεργάστηκε με τους: Μ. Lohman (Βιέννη), Tilo Crigar (Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 97), Αττίλα Ρέτλυ, Δημήτρη Καμαρωτό και Μιχάλη Δέλτα. Εκτός Dameblanche, έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές όπως Δεύτερη Λύση (σκην. Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου, Θέατρο του Νέου Κόσμου), είχε τον ομώνυμο ρόλο στη Γυναίκα του Γκόρκι σε κείμενο και σκηνοθεσία της Έλενας Πέγκα (Κινητήρας Studio, 2011), ερμηνεύει το μονόλογο Pferdetanz (Χορός Αλόγων) του Μάνου Λαμπράκη σε σκηνοθεσία Σίσσυς Παπαθανασίου (Θέατρο Τέχνης – 2015, Φεστιβάλ Βόλου και Φεστιβάλ Δελφών – 2016). Δίδαξε υποκριτική (1987-1994) στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, στο μεταπτυχιακό του Αγγλικού Τμήματος του ΑΠΘ, στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας καθώς και σε σεμινάρια που διοργανώνει η DameBlanche σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, την Ανώτερη Σχολή Χορού Αμαλίας Στρινοπούλου και το Study Space (Θεσσαλονίκη). Συνεργάζεται με το θέατρο Χώρα και το Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω Δράματος και διδάσκει στο Θέατρο των Αλλαγών.

 

Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Δραματουργός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός

Georgina KakoudakiΩς δραματουργός έχει συνεργαστεί με πλήθος ομάδων σε πάνω από 30 παραγωγές με έμφαση στη δραματουργία του χορού και την δραματουργία- διασκευή κλασικών θεατρικών κειμένων για τη σκηνή. Ως σκηνοθέτης έχει δώσει έμφαση σε παραστάσεις που αφορούν κυρίως το νεανικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Vivid film/μετά τον αφρό (2009-10 Υοuth Theatre Festival και περιοδεία), Τζακ Θορν Ρισπέκτ (2010-11 Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Γκαίτε Φάουστ, Σοφοκλή Αντιγόνη (2011-  2016 Θέατρο του Νέου Κόσμου). Διδάσκει δραματουργία, ιστορία θεάτρου σε δραματικές σχολές (Ωδείο Αθηνών, Πράξη 7). Έχει συμμετάσχει, σκηνοθετήσει και διοργανώσει διάφορες site specific παραστάσεις με τελευταίες τις παραστάσεις/ περιπάτους Ίχνη/Το αποτύπωμά μου στον Κόσμο (Ωδείο Αθηνών και Ίδρυμα Swartz, Σάμος 2015) και Public Signal: Supplicant or diseased: a old dilemma in contemporary times (Liverpool Institute of Performing Arts και Ωδείο Αθηνών, Αθήνα 2015).  Έχει διοργανώσει θεατρικά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς και συγγραφείς (Studio Ιλίσια, Θέατρο Χώρα, Θέατρο Νέου Κόσμου) καθώς και σχολικά φεστιβάλ Θεάτρου (με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση). Έχει διδάξει το μάθημα της Παιδαγωγικής του Θεάτρου στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών Πάτρας για 4 χρόνια και Δραματουργία Κουκλοθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Βόλου και στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθήνας. Διδάσκει σε εργαστήρια ενηλίκων σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο την Εκπαίδευση, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της κακοποίησης των γυναικών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του πρόσφυγες, το Σύλλογο καρκινοπαθών γυναικών «΄Αλμα Ζωής» κ.ά. Συγγραφέας δύο εκπαιδευτικών βιβλίων για το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο («Θέατρο- Θεατρική Αγωγή», εκδ. Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων- ΥΠΠΕΠΘ, 2007 «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης, Η Διδασκαλία της ιστορίας μέσα από το Θέατρο», εκδ. Κέδρος 2011). Ως θεατρολόγος έχει εργαστεί για 7 χρόνια (1998-2004) ως Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θέατρου. Ως ερευνήτρια του αρχείου έχει εκδόσει την πλήρη (ως το 2004) παραστασιογραφία του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου στο βιβλίο «100 χρόνια Εθνικό Θέατρο»,εκδ. Ιδρύματος Λάτση.

                              

Ζωή Μαντά

Θεατρολόγος, σκηνοθέτης

Zoe MantaΑπόφοιτος της Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών.

Έκανε το μεταπτυχιακό της πάνω στο θέατρο στο Trinity College of Dublin (M.Phil In Theatre and Performance).

Εργάζεται ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρολόγος.

Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Καμτσή (Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου), την Έλενα Πέγκα (Η Γυναίκα του Γκόρκι και Ο Νάρκισσος στο Φεστιβάλ Αθηνών). Τα τελευταία  χρόνια συνεργάζεται σταθερά με την DameBlanche της Χρύσας Καψούλη (Μαζί Ποτέ του Τσιμάρα Τζανάτου, Ιουδίθ του Χάουαρντ Μπάρκερ, Lulu του Φρανκ Βέντεκιντ, Ο Επισκέπτης του Τένεσι Ουίλιαμς, Η Αφροδίτη στον Άδη, Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη, Το Δέντρο της Μαρίας Λαϊνά στις Αναγνώσεις του Εθνικού Θεάτρου και στο Θέατρο Σημείο, Αγάπη ρε (Θέατρο Εμπρός) και Άγριες Νότες της Νίνας Ράπη (Αγγέλων Βήμα) σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη, «Κ», του Τσιμάρα Τζανάτου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Θεάτρου BlackDots, όπου έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις L’ enquête του Ζ. Κοκτώ, Les Aveugles του Μ. Μάτερλινγκ, Invitation to a party-not another fairytale της Μ. Σούμπερτ.

Έχει συνεργαστεί και σκηνοθετήσει την ομάδα του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (La Mama, Α. Ρουσέν και Οι ασπριτζήδες δεν έχουν αναμνήσεις, Ντ. Φο). Το καλοκάιρι του 2016 σκηνοθετεί το έργο “Μια πεταλούδα είσαι, μια ανάσα, ένα φτερούγισμα λίγες λαμπερές στιγμές…” της Νίνας Ράπη, στο θέατρο ΜΠΙΠ. Μεταφράζει θεατρικά έργα.

 

Λευτέρης Παπακώστας

Ηθοποιός, σκηνοθέτης

Lefteris PapakostasΞεκίνησε από την ηλικία των 5 ως αθλητής ενόργανης γυμναστικής και ενώ τα φοιτητικά του χρόνια τον βρίσκουν στην Πάτρα στο ΤΕΙ Λογιστικής, ξεκινά και παρακολουθεί μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι «Λιθογραφείο» (2006-2008). Μετά την αποφοίτησή του από το ΤΕΙ, συνεχίζει τις σπουδές θεάτρου στην Αθήνα και αποφοιτά το 2012 από τη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Έπαιξε στο Τερεζίν (σκην. Δήμητρας Χατούπη), Άγριες Νότες (της Νίνας Ράπη), «Κ» (του Τσιμάρα Τζανάτου), Ιούλιος Καίσαρας (Σαίξπηρ), Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα, Μαύρο Φως (devised, της Μ.Λ.Παπαδοπούλου), Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας (Όσκαρ Ουάιλντ), Νύφες (διασκευή της ταινίας του Π. Βούλγαρη, της Δ. Χατούπη), Όπερα της Πεντάρας (Μπ. Μπρεχτ), Ο Πατέρας (Στρίντμπεργκ), Πάπισσα Ιωάννα (Ε. Ροΐδης), ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως Δήμητρα Χατούπη, Χρύσα Καψούλη, Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Θωδ Εσπίριτου, Φάνης Δίπλας, Δημήτρης Ήμελλος, Σωτήρης Χατζάκης.  Ταυτόχρονα σκηνοθετεί: Bonnie & Clyde (θέατρο Βαφείο), Σκυλόψαρο (θέατρο Φούρνος), Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας (CAMP, συσκηνοθεσία με την ομάδα Ιπτάμενοι Άνθρωποι), ενώ συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στο Κουτί (διασκευή μονόπρακτου του Στήβεν Μπην), ένα θεατρικό εγχείρημα του «Τεχνοδρομώ» με την θεατρική ομάδα των οροθετικών κρατουμένων του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένου Δέσποινας Χατζηπαυλίδου. Συμμετέχει ως ηθοποιός στο έργο του Ζαν Ζενέ Τα παραβάν που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016.

 

You may also like

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.